
Vol-au-vent
Koninginnehapje, vol-au-vent … Hoe je het ook noemt, dit gerecht is een absolute favoriet bij jong en oud. En je maakt het net zo makkelijk plantaardig klaar.
Ingrediënten
Voor 4 à 6 porties
- 500 gr gemengde champignons (shiitake, Parijse champignons, oesterzwammen)
- 2 stengels prei (het witte en lichtgroene stuk)
- 3 stengels bleekselder
- 50 gr Alpro Bakken en Braden
- 250 ml Alpro Cooking Haver
- 50 gr bloem
- 1 groentebouillonblokje + 500 ml warm water
- 2 el gehakte peterselie
- 250 gr Garden Gourmet Sensational Balletjes of Gehakt
- 500 gr Garden Gourmet Filetstukjes
- nootmuskaat naar smaak
- 1 citroen
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Om te serveren: bladerdeeghapje, slaatje, partje citroen.
Recept
1
Snijd de grotere champignons in kwartjes, laat de kleinere exemplaren in zijn geheel. Snijd de prei en selder fijn.
2
Los het bouillonblokje op in de aangegeven hoeveelheid warm water.

3
Als je gehakt gebruikt: kruid het plantaardige alternatief voor gehakt met peper en zout. Rol er balletjes van.
4
Verhit in een grote antikleefpan een klontje Alpro Bakken en Braden. Bak de filetstukjes en gehaktballetjes aan tot ze een bruin korstje krijgen. Haal uit de pan.
5
Smelt een klontje Alpro Bakken en Braden in een grote pan of kookpot met dikke bodem en stoof de champignons, prei en selder tot ze zacht zijn.
6
Maak ondertussen de saus: smelt de Alpro Bakken en Braden in een grote kookpot en voeg de bloem toe.
7
Blijf roeren terwijl je de groentebouillon beetje bij beetje in de pan giet. Roer tot je een gladde roux overhoudt. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
8
Voeg de filetstukjes en gehaktballetjes samen met de gestoofde groenten, gehakte peterselie en de Alpro Cooking Haver toe aan de saus en laat afgedekt sudderen gedurende 15 minuten op een laag vuur. Kruid naar smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
9
Serveer met een bladerdeeghapje, slaatje en een partje citroen.