Tomatensoep met balletjes

Tomatensoep zit bomvol gezonde groenten. Met sojaroom en plantaardige balletjes is deze versie nog gezonder.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Recept

1

Los de bouillonblokjes op in kokend water.

2

Snipper de ui en het preiwit fijn en snijd de aardappel en wortel in blokjes.

3

Doe Alpro Bakken en Braden in een kookpot en stoof de ui en prei glazig.

4

Voeg de aardappel en wortel toe en kruid met peper en zout. Laat een 5-tal minuten zacht stoven met het deksel op de pot.

5

Voeg de gepelde tomaten, het kruidentuiltje en de groentebouillon toe en laat 15 minuten pruttelen op een laag vuur, opnieuw met het deksel op de kookpot.

6

Rol ondertussen balletjes van ongeveer 10 gr van het Garden Gourmet Sensational Gehakt. Bak ze mooi bruin in een klontje Alpro Bakken en Braden.

7

Haal na 15 minuten het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep stevig door met een staafmixer. Als je een extra gladde soep wil kan je ze nog even door een zeef gieten.

8

Voeg op het einde de tomatenpuree en de Alpro Soya Cooking toe en kruid bij met peper en zout. Roer er tot slot de balletjes door en warm nog even op. Breng niet meer tot het kookpunt.

9

Serveer met wat verse kruiden en versgebakken croutons.