Spaghetti van de chef

Alle mama’s en papa's hebben hun eigen versie van dit recept. Ideaal om groenten in te smokkelen. En dankzij het Sensational Gehakt merken je liefste lekkerbekken niet eens dat hier geen vlees in zit! 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 320 gr spaghetti
  • 1 ui 
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • halve courgette
  • 6 champignons
  • 70 gr Alpro Bakken en Braden
  • 400 gr Garden Gourmet Sensational Gehakt
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 el balsamicoazijn
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik of brik
  • 2 teentjes look
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • verse peterselie
  • peper en zout

 

Recept

1

Zet een pot kokend water op het vuur en kook de spaghetti al dente.

2

Snipper de ui fijn, snijd de wortel, paprika’s en courgette in blokjes en de champignons in vier.

3

Neem een grote kookpot en laat de helft van de Alpro Bakken en Braden erin smelten. Fruit de ui aan en doe er de wortels bij. Giet een scheutje water bij de wortels en stoof ze aan. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en stoof verder aan met peper en zout. Zet even van het vuur.

4

Neem een pan en laat de andere helft van de Alpro Bakken en Braden erin smelten. Bak het Garden Gourmet Sensational Gehakt bruin terwijl je het met een houten spatel in stukjes breekt. Doe er de tomatenpuree bij en kruid met peper en zout.

5

Doe het gehakt in een kookpot bij de groenten en voeg de tomatenblokjes, balsamicoazijn en Provençaalse kruiden toe. Pers de look erbij en laat het geheel op een laag vuurtje pruttelen gedurende 15 minuten. (Tip: als je de saus de dag ervoor maakt kunnen de smaken zich iets meer vermengen en is ze nog lekkerder.)

6

Schep de spaghetti en een grote lepel verse tomatensaus in een diep bord. Werk af met verse peterselie.