Moelleux van chocolade

Een heerlijk chocoladebommetje, helemaal plantaardig. Geniet gerust!

Ingrediënten

Voor 6 à 8 moelleuxs (afhankelijk van de grootte van je muffinvorm)

  • 35 gr gesmolten kokosolie + wat extra om de vorm mee in te vetten
  • 140 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl natriumcarbonaat
  • 20 gr cacaopoeder
  • 200 ml drink Alpro Choco Soyadrink
  • 3 el agavesiroop
  • 1/4 tl zout
  • 6 tot 8 blokjes pure chocolade

Om erbij te serveren: vers fruit naar keuze.

 

Recept

1

Verwarm je oven voor tot 200 graden en vet 6 muffinvormpjes in met een beetje kokosolie.

2

Zeef alle droge ingrediënten, behalve het zout, in een grote kom en meng ze grondig. Giet hierbij al kloppend de drink Alpro Choco Soyadrink, de gesmolten kokosolie, agavesiroop en het zout tot je deeg glad is.

3

Verdeel het mengsel over de muffinvormen tot 2 cm onder de rand, het gaat nog rijzen. Nu komt de tovertruc: duw een blokje chocolade in het midden van elk deegvormpje.

4

Zet in de oven en bak gedurende 7 minuten, tot de bovenkant net gebakken is. Haal uit de oven en laat 3-4 minuten rusten. (Moeilijk, maar je kant het!) Draai de vormpjes om op een bord of haal de moelleuxs er voorzichtig uit met een lepel. Snij open en laat de chocolade eruit lopen. Heerlijk met vers rood fruit. Wil je nog meer genieten? Schep er dan een bolletje vanille-ijs van Alpro bij.