Bloemkool met witte saus, puree en worst

Bloemkool is heerlijk gezond en zit vol vitamines en antioxidanten. Onze chef maakte van deze klassieker een plantaardige versie om duimen en vingers bij af te likken.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de bloemkool met witte saus

Voor de puree

Voor de braadworst

 

Recept

1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een kookpot en zet ze onder water, voeg een snuifje zout toe. Kook gaar in 10-15 minuten.

2

Zet een andere kookpot met water op het vuur en breng het water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook gedurende 7 minuten.

3

Maak ondertussen de witte saus. Smelt hiervoor de Alpro Bakken en Braden in een kookpot op een matig vuur en schep de (volkoren)bloem erbij. Roer met een garde door het mengsel en laat drogen tot het naar koekjes begint te ruiken.

4

Verlaag het vuur en giet nu al roerend geleidelijk de drink Alpro Soja Zonder Suikers toe tot de saus glad en gebonden is. Kruid af met flink wat peper, zout en nootmuskaat.

5

Meng de bloemkool onder de saus en houd warm op de laagste stand van het vuur.

6

Giet de aardappelen af en stamp tot puree met een aardappelstamper. Voeg de Alpro Bakken en Braden en de drink Alpro Soja Zonder Suikers toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en houd nog even warm.

7

Bak tot slot de Garden Gourmet Sensational Braadworst bruin in een klontje Alpro Bakken en Braden.

8

Dresseer nu alles op het bord en werk af met wat verse bieslook of platte peterselie. Klassieker op z’n best!