Veget'aime recepten

Je favoriete gerechten een plantomdraai geven is supermakkelijk, met deze 100 % plantaardige en 100 % overheerlijke recepten. 

Feestelijk voorgerecht: witloofsalade met balsamicobietjes en een crumble van falafel

Knisperend witloof dat in balans wordt gebracht door heerlijke peer en een fris yoghurt-kruidensausje. De zoete, met balsamicoazijn geroosterde rode biet en rode ui vullen de witloofsalade perfect aan. En dan de kruidige, krokante crumble van falafel erbovenop…

Feestelijk hoofdgerecht: aardappel-preigratin, portobello en geroosterde wintergroenten met pecannoten

De aardappel-preigratin is zo romig dat je nooit zou vermoeden dat er geen dierlijke producten aan de bereiding te pas kwamen. De prei is bovendien een echte meerwaarde: deze geeft extra veel smaak en sappigheid aan deze heerlijke ovenschotel. In de geroosterde wintergroenten vind je uiteenlopende kleuren, smaken én texturen terug. De granaatappelpitjes en veldsla zorgen voor frisheid en de geurige pecannoten voor wat fijne crunch.

Feestelijk dessert: notencrumble van appel en peer

Geen taart in dit geval, maar wel een kommetje bomvol smaak. Onderschat dit dessertje niet. De titel mag dan heel eenvoudig klinken, wat er met deze zoetigheid gebeurt in je mond is zonder enige twijfel verrassend.

Vol-au-vent

Koninginnehapje, vol-au-vent … Hoe je het ook noemt, dit gerecht is een absolute favoriet bij jong en oud. En je maakt het net zo makkelijk plantaardig klaar.

Tomatensoep met balletjes

Tomatensoep zit bomvol gezonde groenten. Met een plantaardig alternatief voor room en plantaardige balletjes is deze versie nog gezonder.

Spaghetti van de chef

Alle mama’s en papa's hebben hun eigen versie van dit recept. Ideaal om groenten in te smokkelen. En dankzij het Sensational Gehakt merken je liefste lekkerbekken niet eens dat hier geen vlees in zit!

Pannenkoek

Mmmmm … Pannenkoeken. Wist je dat die ook heerlijk smaken met haver? Probeer het eens!

Bloemkool met witte saus, puree en worst

Bloemkool is heerlijk gezond en zit vol vitamines en antioxidanten. Onze chef maakte van deze klassieker een plantaardige versie om duimen en vingers bij af te likken.

Moelleux van chocolade

Een heerlijk chocoladebommetje, helemaal plantaardig. Dus geniet gerust met volle teugen.