Het Veget'aime feestmenu

Blogpost van Karola’s Kitchen (Karolien Olaerts)
15 dec 2020

Veget’aime daagde blogger Karolien Olaerts uit om voor de feestdagen een heerlijk menu met een plantomdraai te maken.

Karolien: Er passeerde hier (op www.karolaskitchen.be, nvdr) de voorbije weken al wat inspiratie voor aan de feesttafel, maar vandaag serveer ik jullie een driegangen kerstmenu. Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht inderdaad! Met groenten en fruit in de hoofdrol. Uiteraard :) En ik ging zelfs een stapje verder. Bond Beter Leefmilieu daagde me namelijk uit om een geheel plantaardig driegangenmenu te creëren. In alle eerlijkheid: ik was een beetje zenuwachtig voor deze opdracht :) Plant-based koken doe ik natuurlijk wel vaker, maar een feestmenu is toch weer a whole other level. Gezonde zenuwen hebben gelukkig een positief effect op mijn functioneren. Het resultaat mag er dan ook zijn: drie heerlijke gerechten, die lang níét uitsluitend voor veganisten bedoeld zijn, maar voor het hele gezin. Iedereen kan meegenieten! En iedereen kan het ook klaarmaken: geen moeilijke technieken, geen exotische, moeilijk te vinden ingrediënten, maar wel eenvoudig koken met seizoensproducten. In volgorde presenteer ik jullie:

Recepten, fotografie en styling door Karola’s Kitchen (www.karolaskitchen.be)